Nu aan het lezen
Vanlife gadgets voor in je camper: drie keer duurzaam

Vanlife gadgets voor in je camper: drie keer duurzaam

vanlife gadgets: Scrubba bag handwas

In een kleine ruimte, zeker in een camper, ben je altijd opzoek naar handige producten. Iets wat weinig plek inneemt, lekker klein is op te bergen of juist multifunctioneel te gebruiken. Uitermate geschikte cadeautjes voor kersverse camperaars of gewoon lekker voor jezelf: in onze vanlife gadgets rubriek gaan we opzoek naar de handigste en slimste gadgets voor in je camper. Met deze keer als thema: drie keer duurzaam.

Dit artikel bevat gesponsorde inhoud. Het kan zijn dat als je via één van de linkjes iets bestelt wij een kleine commissie ontvangen. Dat kost jou nooit iets extra, maar je helpt ons hiermee vaNLife magazine een nóg leuker magazine te maken. Wij werken alleen samen met merken of producten waar wij volledig achter staan.

Handwas

De Wash Bag van Scrubba ($42) is ‘s werelds kleinste wasmachine. De zak is heel klein op te vouwen en daardoor perfect voor in de camper. Naast ruimte bespaar je ook nog eens een hoop geld, tijd en water. Met een gewicht van ongeveer 150 gram is deze wastas een moderne versie van het ouderwetse wasbord, maar dan twee keer zo effectief als een handwasje en veel hygiënischer dan wassen in de gootsteen.

Handgeknoopt

Weet je ook nooit waar je je water moet laten als je gaat wandelen? Dat probleem is voorgoed opgelost met de handige – en mooie! – fleshouders met draagband van Saving Mermaids. Vanlifer Paola knoopt de macramé ‘flestasjes’ met de hand en verkoopt ze vanuit haar bus én online. Ze liet zich inspireren door de stukken plastic en visnetten die veel stranden die ze met haar bus bezocht vervuilen. In de houder zit een duurzame glazen fles, verkrijgbaar met een halve liter of een liter inhoud. Zoals ze zelf zegt: refuse plastic, reuse your bottle, save mermaids! Ze zijn te koop vanaf €24,95.

Resthout

Alle kleine sneetjes helpen… Snijden op plastic brengt niet alleen microplastics de wereld in, elke snijplank die extra geproduceerd wordt om mee op campervakantie te nemen is er bovendien eentje te veel. Hout van je stad maakt snijplanken van het resthout van omgehakte bomen in verschillende steden in Nederland. Zo snij je jouw groenten, fruit en brood voortaan niet alleen op duurzaam hout, maar heb je onderweg ook altijd een stukje ‘thuis’ bij je – ook al ben jij overal thuis!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2024 vaNLife magazine. Design by Ride the Wave | content & design.