Nu aan het lezen
Review: een veilige campervakantie met baby met het AeroMoov Instant reisbed

Review: een veilige campervakantie met baby met het AeroMoov Instant reisbed

Baby reisbed AeroMoov

Spannend is een understatement als je voor het eerst met de camper en je kersverse baby op pad gaat. ‘Ambitieus’ noemde de omgeving van vanlifer en hoofdredacteur Florine haar gezin, ‘dapper’ zelfs. Toch is een campervakantie met baby, dreumes of peuter een ontzettende aanrader. Altijd je huis bij je voor een dutje, geen gezeul met spullen van hotelkamer naar hotelkamer en als het een beetje meezit is je camper ook nog de ultieme white noise-box (if you know, you know) en slaapt je baby als een roosje terwijl jullie kilometers vreten. Toch blijft vaak één prangende vraag tot het laatst liggen… waar gaat de baby slapen? Fear no more want Florine mocht het AeroMoov Instant reisbed testen en kan alvast verklappen: dat is een aanrader! 

Geen gedoe

First things first: als je iets niet wilt in je camper dan is het extra gedoe. Helemaal tijdens een campervakantie met baby is het devies: hoe makkelijker, hoe beter. De belofte van AeroMoov dat het bedje in slechts twee luttele seconden staat leek ons een boude uitspraak, maar het blijkt echt waar te zijn. Het uitklappen van het bedje is ongeveer net zoveel gedoe als het openen van de rits van de bewaarzak (geen), dus staat het reisbedje binnen een paar seconden in volle glorie op het grasveld naast onze camper te shinen. En herinner je je die lekker makkelijke pop-up tentjes die binnen twee seconden staan, maar pas na twee dagen weer eens opgevouwen zijn? Ook dat duurt bij het AeroMoov Instant reisbedje maar een paar seconden. Winst!

We nemen meteen de proef op de som, want onze bus camper zit door alle meegebrachte babyspullen nogal vol en dient op de plek van bestemming eerst ‘uitgepakt’ te worden. Onze beweeglijke dreumes laat zich zonder protest in haar nieuwe box zetten en kijkt over het randje geïnteresseerd toe hoe haar makers van de bus een huis maken. Paar speeltjes erbij en wij hebben onze handen niet alleen vrij voor het in gereedheid brengen van de camper, maar ook voor een kop koffie. Test één: geslaagd! 

Licht en plat

Toegegeven, het AeroMoov Instant reisbed is niet súpercompact. Het pak is een beetje bulky, maar is gelukkig wel verrassend licht en plat, zodat hij makkelijk ergens onder of tussen geschoven kan worden. In ons geval blijkt het bedje perfect tussen de bestuurdersstoel en het keukenblok te passen, hallelujah! Nog geen vijf kilo weegt het bedje, en dat is heel lekker als je op de ene arm een kind draagt en met de andere hand een bedje op z’n plek wilt tillen. En eerlijk is eerlijk: als je op campervakantie met baby gaat neem je sowieso (te) veel spullen mee, dus juist dan weegt gemak extra zwaar. Weer een puntje voor AeroMoov! 

Slaapcomfort

Nog een struikelblok bij veel andere campingbedjes is het oncomfortabele matras. Het AeroMoov Instant reisbed is uitgerust met een maar liefst drie centimeter dik matras van PU-schuim. Hiermee wordt het ruggetje van je kindje goed ondersteund. Ook niet onbelangrijk: het reisbed voldoet aan de strengste EN716-normen die gelden voor babyveiligheid. Zo wordt je campervakantie met baby ook voor de kleinste spruit een ontspannen aangelegenheid. En wat blijkt? Het opvouwbare matras is ook heel leuk speelgoed om op te klimmen. Zo hebben we onverwacht ook nog extra dreumesvermaak bij de hand! 

Multifunctioneel

Eén van onze favoriete aspecten van het AeroMoov Instant reisbed is dat het zo multifunctioneel is. Want tijdens een campervakantie met baby of kind zeul je je helemaal een breuk aan alle extra spullen die het kleinste camperaartje nodig heeft. Wel zo fijn dus dat het bedje ook dienst doet als box. Ons avonturiertje is een slechte slaper, dus het was best een gok of ze wilde slapen in haar nieuwe nestje. Maar we wisten ook: als dat niet het geval is, dan hebben we in ieder geval een fijne box mee. Dat bleek echt een uitkomst te zijn, want terwijl de één de afwas deed, kon de ander het water bijvullen en wisten wij zeker dat de dreumes niet ondertussen de camper van de buurman in was gekropen. 

Duurzaam

Een ander mooi aspect van het reisbedje is dat hij meegroeit met je spruit. Het AeroMoov Instant reisbed heeft namelijk twee niveaus: een basisniveau en een tussenniveau. Dit tussenniveau is speciaal voor de allerkleinsten (baby’s tot twee maanden) zodat je niet helemaal over het bedje hoeft te buigen om je baby uit het bedje te halen. Wanneer je kindje rechtop kan zitten of meer weegt dan 6 kilo verhuis je naar het onderste niveau. AeroMoov bedacht een slim matras dat gemakkelijk aan te passen is. Het matras is 110 centimeter lang, dus nog tijdens heel veel vanlife-avonturen te gebruiken. 

Bus camper problemen

En dan nu de hamvraag: is er in het bedje geslápen? Omdat wij rondreizen met een kleine bus camper past de dreumes – dat vindt moeder overigens niet zo erg – tijdens de nachten alleen maar in het ‘grote’ bed. Maar juist overdag bleek het AeroMoov Instant reisbed een uitkomst te zijn. Gedurende de dag stond de camper namelijk vaak in de brandende zon (iets met zonnepanelen, campers… je kent het wel) zodat ik als digital nomad aan de slag kon. Dat betekende echter wel dat de camper af en toe onhoudbaar warm werd. De oplossing? Het bedje in de schaduw, even afdekken met wat grote hydrofiele doeken – dat kan omdat de zijkanten van mesh zijn – een beetje wiegen en warempel! Ze sliep! 

Eindoordeel

We zijn echt heel enthousiast over dit makkelijk op te zetten, lichtgewicht reisbedje. Hij is mooi, praktisch, multifunctioneel en duurzaam: what’s not to like? Bovendien is het bedje niet alleen geschikt voor een campervakantie met baby, maar eigenlijk voor alle vakanties met kleine avonturiers. Het strand, de tuin, een hotel… het bedje laat zich makkelijk meenemen en is een echte aanwinst als je van duurzame en lang te gebruiken spullen houdt. Extra tip: op de website van AeroMoov vind je ook allerlei handige accessoires. Wij zijn fan van het UV50 zonnescherm. Zo is dit bedje dus ook uitermate geschikt voor een zonnige strandvakantie

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2023 vaNLife magazine. Design by Passion DTP Projects.