Nu aan het lezen
De vijf leukste kleine spelletjes voor in de camper

De vijf leukste kleine spelletjes voor in de camper

De vijf leukste kleine spelletjes voor in de camper: Skip-Bo

Skip-Bo

Skip-Bo is een all-time favourite onder fanatieke camperaars. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk van al je kaarten af te zijn. Om dit te bereiken moeten de kaarten in oplopende volgorde op één van de vier stapels op tafel worden gelegd. Als het spel vastloopt, kan de Skip-Bo kaart worden ingezet. Een Skip-Bo kaart is een keuzekaart en mag als ieder cijfer worden gebruikt. De speler die als eerste alle kaarten van diens hand kwijtspeelt, wint het spel!

30 min | 2-6 spelers

De vijf leukste kleine spelletjes voor in de camper: Catan

Catan, het dobbelspel

Ruil een steen en hout voor een straat of maak de langste handelsroute: Catan is nog steeds één van de populairste gezelschapsspellen. Helaas is het bordspel nogal groot in omvang. Gelukkig is er voor alle die-hard fans een busvriendelijk alternatief: het dobbelspel. Dit is, naast een makkelijk op te bergen doosje, de enige variant die je ook alleen kunt spelen. Je krijgt punten voor elke straat, dorp of stad die je gebouwd hebt en kunt ridders of jokers inzetten om bepaalde grondstoffen te ruilen. Aan het einde van het spel telt iedereen diens punten op. Degene met de meeste punten wint!

15 min | 1-4 spelers

Beverbende

De vijf leukste kleine spelletjes voor in de camper: Beverbende

Bij Beverbende is het de bedoeling om zo weinig mogelijk (straf) punten over te houden. Je hebt vier kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent trek je een kaart en ruil je die tegen één van je gedekte kaarten. Opperste concentratie is dus nodig om te zorgen dat je zo weinig mogelijk punten laat liggen. Trek je een speciale Beverkaart, dan kun je ook ruilen met andere spelers waardoor het spel nóg uitdagender wordt. Degene met de minste strafpunten wint de ronde.

20 min | 2-6 spelers

Phase 10

Phase 10

Het kaartspel Phase 10 bestaat uit tien fases. Elke speler moet deze fases allemaal doorlopen. De eerste die dat lukt is de winnaar. In elke fase moet je bepaalde combinaties van kaarten maken. Leg bijvoorbeeld drie kaarten van dezelfde kleur of zeven opvolgende nummers op tafel om de fase succesvol te doorlopen. Er zitten ook een ‘Joker’ en ‘Sla-beurt-over’ kaart in het spel die voor nog meer spanning zorgen en je kunnen redden uit lastige situaties.

30 min | 2-6 spelers

L.A.M.A.

Lama

Een lekker snel spel dat gegarandeerd op je lachspieren werkt is L.A.M.A. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten af te leggen en dus zo weinig mogelijk over te houden in je hand. Een beetje tactiek kan helpen, maar winnen is vooral een kwestie van geluk. Je krijgt fiches voor het aantal minpunten dat je na een gespeelde ronde over hebt. Degene die als eerste 40 punten aan fiches heeft verliest. L.A.M.A is een hilarisch kaartspel dat met iedereen, jong of oud en Nederlands sprekend of niet, te spelen is.

20 min | 2-6 spelers

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (3)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2023 vaNLife magazine. Design by Passion DTP Projects.