Nu aan het lezen
De 5 fijnste films voor vandwellers en avonturiers

De 5 fijnste films voor vandwellers en avonturiers

Camper films header

Zin om even lekker weg te dromen bij een goede film? Pak er een lekker dekentje bij en zet de kaarsjes of dieselheater in je camper maar aan. Wij zetten de 5 fijnste films voor vandwellers en avonturiers voor je op een rijtje!

Bij het schrijven van dit artikel waren alle films beschikbaar op minstens één van de in Nederland beschikbare streamingdiensten.

1. Into the Wild

Deze film, gebaseerd op het gelijknamige (en geweldige) boek, beschrijft Jon Krakauer het waargebeurde verhaal van Chris McCandless (Emile Hirsch). In 1992 lift de dan 24-jarige Chris naar Alaska om daar met slechts een geweer en een zak rijst de wildernis in te trekken. Het is een hartverscheurend verhaal over alles achterlaten, de aantrekkingskracht van de natuur en de drang om los te komen van de maatschappij. Vergeet vooral niet om de fantastische soundtrack van Eddie Vedder achteraf nog eens te beluisteren.

2. Captain Fantastic

Ver weggetrokken van de maatschappij, in de bossen van Noord-Amerika, wonen Ben (Vigo Mortensen) en zijn zes kinderen. Het gaat er nogal wild aan toe bij de familie: herten jagen, messen slijpen en ook voor een lekker robbertje vechten deinzen de wereldvreemde kinderen niet terug. Als ze horen dat hun moeder, Ben’s vrouw, is overleden trekt het gevolg de bewoonde wereld in om haar te redden van de burgerlijke begrafenis die haar ouders voor ogen hebben. Een eigenwijze en maatschappijkritische film om te lachen. 

3. Nomadland

De enige echte vanlife-klassieker die je meeneemt in het leven van de Amerikaanse Fern (Frances McDormand): een zestiger die na het overlijden van haar man besluit te leven als moderne nomade. Het werpt middels prachtige beelden een interessant licht op het niet altijd vrijwillige of romantische vanlife in de Verenigde Staten.

4. The Leisure Seeker

Een tragikomische film waarin de ernstig zieke Ella (Hellen Mirren) en John (Donald Sutherland) op zoek gaan naar een laatste avontuur. In hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze hun ziekbed en de bemoeienis van dokter en hun kinderen. In een trip van Massachusetts naar Florida hervinden ze hun liefde voor het leven én elkaar. 

5. Wild

In Wild, gebaseerd op het gelijknamige boek, laat de zesentwintigjarige Cheryl Strayed  (Reese Witherspoon) alles achter om het overlijden van haar moeder en haar scheiding weg te wandelen tijdens de 1600 kilometerlange tocht over de Pacific Crest Trail. Een mooie en ontwapende film waarin met veel humor het verhaal van een herkenbare zoektocht wordt verteld. 

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2024 vaNLife magazine. Design by Ride the Wave | content & design.