Nu aan het lezen
Vier vaNLifehacks om de winter door te komen

Vier vaNLifehacks om de winter door te komen

De herfst of winter in je bus doorbrengen is niet voor iedereen weggelegd. Alle deuren en ramen hou je het liefst zoveel mogelijk dicht en je hebt te kampen met condens en vorst. Het hele busleven wordt er gewoonweg niet makkelijker van. Wij helpen je een klein beetje op weg met vier vaNLifehacks om de winter door te komen.

Lekkere sloffen

Of je je nou helemaal rot hebt ge-armaflext of compleet los bent gegaan met schapenwol, de vloer van je bus blijft altijd koud aanvoelen in de winter. Je kunt natuurlijk gaan voor vloerverwarming of een lekker kleedje, maar met heerlijk warme sloffen kom je ook een heel eind. Deze Cosyshoes van Falke zijn super zacht, anti-slip én heel klein op te vouwen.

Isolatie

Wist je dat je de meeste warmte verliest je via de ramen van je camper? Om bij lagere temperaturen de warmte binnen te houden is het dus van belang om deze goed te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld middels raamisolatie die je aan de binnenkant van je ramen bevestigt met bijvoorbeeld zuignappen. Bijkomend voordeel is dat je hiermee de camper ook kunt verduisteren en zo wat meer privacy hebt. Er zijn zelfs speciale isolatiesets voor hefdaken verkrijgbaar zodat je ook in de winter met het hefdak omhoog kunt kamperen.

Warmwater kruik

Als het niet te hard vriest kun je de kachel ‘s nachts prima uit laten want met deze fijne kruik van natuurrubber en dikke dekens is het best nog een poosje uit te houden in je winterse campercrib.

Kleine tip: mocht het toch harder gaan vriezen en heb je een kachel aan boord, dan is het aan te raden die ‘s nachts op de laagste stand, maar niet uit te zetten. Zo kunnen de waterleidingen die je overdag nog hebt gebruikt niet bevriezen.

Slotontdooier

Dit kleine flesje kan wel eens een echte lifesaver zijn! Als de deuren of sloten van je camper een beetje vastgevroren zitten (vooral na opgevroren smeltwater) moet je deze nooit met warm water proberen open te maken, dat vriest namelijk direct weer op. Deze slotondooier zorgt ervoor dat je nooit in de kou komt te staan. Voor deze prijs een echte no brainer.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (1)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2023 vaNLife magazine. Design by Passion DTP Projects.