Nu aan het lezen
Knettergoed internet in de bus: zo doe je dat

Knettergoed internet in de bus: zo doe je dat

De gemiddelde vaNLifer kan inmiddels écht niet meer zonder: internet in je huis op wielen. Of je nu je werk hebt meegenomen onderweg of gewoon houdt van eindeloos Netflixen, de vaNLifers die voor hun WiFi veroordeeld willen zijn tot die ene fastfood keten met een grote gele ‘M’ worden steeds zeldzamer. Netwerkspecialist en internetgoeroe Donny geeft je eindelijk het verlossende antwoord: zo fix je supersnel internet in je bus.0

Mobiel internet

De makkelijkste optie is de aanschaf van een MiFi- router, een data hotspot waar je een simkaart in stopt van een mobiele provider. Deze maakt verbinding met 3G/4G via een abonnement. Daarna kun je zelf met een WiFi-verbinding gebruik maken van dit mobiele internet. Er zijn heel veel MiFi-routers verkrijgbaar, check van te voren even of de stroomaansluiting van de router ook aansluit bij de stroomvoorziening in je bus.

Om van de MiFi-router gebruik te maken dien je een abonnement af te sluiten dat past bij jouw verbruik. Hou met het afsluiten van een abonnement rekening met de roamingopties-en kosten in het buitenland. Dit verschilt nogal per provider. Ook een goede optie: koop een (tijdelijke) simkaart in het land waarin je reist.

Hang je MiFi-router achter de voorruit, of bij je dakluik. Dan heeft ‘ie het beste 3G/4G bereik!

Tip: Geen budget voor grote, ‘onbeperkte’ abonnementen? Ga dan je dataverbruik eens na en kijk waar je kunt besparen. Zo zijn er speciale apps (TripMode voor de Mac, bijvoorbeeld) die het datagebruik van bepaalde apps tijdelijk kunnen blokkeren en is een onderzoekje naar de meest data-zuinige videobel opties (zo is WhatsApp een beduidend zuinigere optie dan bijvoorbeeld Skype) ook de moeite waard.

WiFi van de camping

Sta je vaak op campings of op plekken waar al WiFi beschikbaar is? Dan is een WiFi-extender misschien een goede extra. Er zijn speciale ‘camping’-versies verkrijgbaar die de camping-WiFi oppakken met losse antennes die je buiten de bus plaatst en de WiFi binnen de bus versterken. Vaak zijn deze rechtstreeks op de accu aan te sluiten.

Tip: Koop een MiFi-router met de optie voor externe antennes, die je via magneten of door middel van vaste antennes aan je dak kunt bevestigen. De stalen constructie van de bus vormt een zogenaamde kooi van Faraday die funest is voor het bereik. Daarom kun je het beste de antennes zo hoog mogelijk plaatsen.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (1)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2024 vaNLife magazine. Design by Ride the Wave | content & design.