Nu aan het lezen
Vanlife overleven met regen: wij geven 8 tips

Vanlife overleven met regen: wij geven 8 tips

Zo overleef je vanlife met regen

Je reed in twee dagen naar het Zuiden om het slechte Nederlandse weer te ontwijken om tot de conclusie te komen dat het in Portugal óók heus wel eens regent. Het overkomt de beste! Niet getreurd, wij geven je acht tips om van de regen een feest te maken. Of toch tenminste een iets minder groot tranendal.

Rummikub

1. Spelletjes

Beetje een open deur, maar wanneer het regent dat het giet is een (bord)spelletje natuurlijk the way to go. Rummikub, Monopoly, Triominos: tegenwoordig zijn er van bijna alle klassiekers kleine versies te koop, ideaal voor in de camper.

2. Spelletjes voor volwassenen

Kijk, als je toch de hele dag tot je bed veroordeeld bent kun je maar beter van de nood een (on)deugd maken, toch? Met die harde regen op het dak is er geen camperbuur die je hoort en met een beetje geluk duurt de bui langer dan vijf minuten. 

3. Busdisco

Hoe groot moet je dansvloer zijn voor een kleine afternoon discoparty? Nou, nog geen vierkante meter. Playlist aan, discolichten er even bij denken en vooral ook uit volle borst meezingen. We dansen het wel leuk!

4. Work-out

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon een rondje in de regen te rennen, maar je kunt je dagelijkse portie beweging ook gewoon lekker droog houden. Vanergize jezelf met een goede bus work-out en blijf ook als de regen dágen aanhoudt een beetje fit. 

5. Bakken of koken

Een regenachtige dag leent zich uitsteken om je eens uitgebreid uit te sloven in je kleine camperkeuken. Een lekker busrecept, uitgebreide snackplanken of zelf brood bakken (dat kan ook gewoon in een pan): zodra de regen voorbij is eet jij een koningsmaal met de eerste zonnestralen op je snoet.

6. Lezen

De regen die op het dak tikt, een kop thee, een warme deken: niets fijner om je dan terug te trekken met lekker leesvoer. Wat wij het liefst lezen? Dat laat zich raden natuurlijk.  

7. Camperbios

Dé tip voor slecht weer: je lekker een dag terugtrekken met een hele batterij aan fijne films. Pro-tip van een hardcore vanlifer: zorg dat je altijd een harde schijf met je favorieten bij je hebt, dan ben je nooit afhankelijk van WiFi.

8. Erop uit

Je kunt je natuurlijk hele dagen opsluiten in je bus, maar je kunt ook gewoon denken dat de meeste regel naast je valt en tóch het slechte weer trotseren. Voelt de eerste vijf minuten misschien helemaal niet lekker, maar reken maar dat je blij bent dat je bent gegaan als je daarna met rozige wangen op bed bij kunt komen.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2024 vaNLife magazine. Design by Ride the Wave | content & design.