Over ons

vaNLife magazine is een cliché-overstijgend magazine vóór en door de Nederlandse camperaar. We zijn een bonte verzameling mensen – twintigers met surfboards, oude hippies met honden, hardwerkende carrièretijgers met een kantoor op wielen, avontuurlijke ouders met een bus vol speelgoed en lesmateriaal, gescheiden vaders met een in vervulling gebrachte jongensdroom – die de verhalen vertellen van een (parttime) leven onderweg.

We zijn een kleurrijk – in iedere zin van het woord – tijdschrift met ruimte voor mooie reisverhalen, praktische tips van experts, diepte-interviews en filosofische overdenkingen.

In vaNLife magazine nemen we de tijd voor dingen, bieden we ruimte. Met zowel een digitaal als fysiek magazine gaan we voorbij aan het vluchtige van social media. Onze magazines worden een naslagwerk, een tijdsdocument, een manifest voor een vrij, avontuurlijk en zelfverkozen leven. Al dan niet voor slechts vijfentwintig vakantiedagen per jaar.

Nog nooit was de groep Nederlandse camperaars zó groot. Waar de geijkte bladen vooral inspelen op een generatie camperaars die houdt van comfort, van voorspelbaarheid en van gebaande paden nemen wij de nieuwe camperaar mee naar onontgonnen gebied. We gaan op avontuur, we gaan inspireren, we gaan verder.

Het team

Claire Verbeek

Claire – ondernemer, vormgever en zelfbouwer – heeft al zo lang ze zich kan herinneren een voorliefde voor camperbussen. Samen met Donny verbouwde ze een gele Fiat Ducato om tot huis op wielen. Begin 2022 verkochten ze hun huis in Delft en vertrokken met hond Floortje en surfboards naar de Spaanse en Portugese kust. Na een reis van ruim een jaar besloot het koppel uit elkaar te gaan en sindsdien vanlifen Claire en Floortje samen. Onder de indruk van het gevoel van saamhorigheid onder vaNLifers en vastbesloten om een document te maken dat niet alleen de mooie verhalen, maar ook de minder aantrekkelijke kanten van een leven onderweg belicht, richtte ze vaNLife magazine op. In fysieke en digitale vorm hoopt ze haar liefde voor het camperleven en de natuur te kunnen delen maar ook de diepte in te gaan. “Een tijdschrift dat maanden op je uitschuif- of inklaptafel blijft liggen, dat is mijn droom.”

Florine van der Vlies

Een nomade, vrijheidszoeker en outdoor-enthousiasteling die in 2017 huis en haard verkocht om samen met man Thijs intrek te nemen in een tot camper omgebouwde Renault Master. Samen gingen ze al reizend op zoek naar hoe het leuker kon. Drie jaar, oneindig veel idyllische voortuinen en vieze parkeerplaatsen verder weet ze het zeker: het claimen van eigenaarschap over je leven door je lasten te verlagen, je vrijheid te vergroten en je huis verplaatsbaar te maken moet een groter podium krijgen! In hun podcast VanVerhalen laat ze al het achterste van haar tong zien, maar als hoofdredacteur en oprichter van vaNLife magazine hoopt ze nog meer mensen te inspireren om wat vaker te verdwalen in culturen, verhalen, jezelf, nieuwe plekken en ongerepte natuur.

Sarah Famke Oortgijsen

Een import-Amsterdammer die beslist niet zonder de reuring van de stad kan, maar in haar vrije tijd het allerliefst de natuur opzoekt, en dan zo wild mogelijk. Met haar vrouw Anne ontdekte ze tijdens een surftrip door Portugal met een gehuurde campervan het busleven, en al snel kwam er een eigen bus: een knalrood Frans hulpvoertuig uit 1982. Dankzij een door corona uitgesteld huwelijk gingen ze maar liefst twéé keer op huwelijksreis in hun grote rode liefde. Sarah Famke is sinds editie #01 betrokken bij vaNLife magazine, waarin ze zelf met haar bus mocht shinen in Camper Cribs. Sindsdien houdt ze zich achter de schermen bezig met tekst en redactie voor het magazine, de website en social media.

Milou Kuper

Content creator