Nu aan het lezen
Met de camper door het onontdekte West-Seeland in Denemarken

Met de camper door het onontdekte West-Seeland in Denemarken

Met de camper naar Denemarken

In ons voorjaarsnummer tipten we je de Deense waddeneilanden al, maar Denemarken heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. We hoefden dus niet lang na te denken toen NKC ons vroeg of we meegingen met de camper naar Denemarken, op gezinsreis door het Deense West-Seeland. Eind april vertrokken we richting het Hoge Noorden, in een elektrische camper van LEAVV. Daar ontdekten we met nog zeven andere campers het prachtige onontdekte West-Seeland. Wil je ook met de camper naar Denemarken? We delen onze tips en ervaringen.

West-Seeland: het grootste eiland van Denemarken

West-Seeland is het grootste eiland van Denemarken, maar nog vrij onbekend onder toeristen. Je vindt er idyllische landschappen, schilderachtige dorpjes en adembenemende kustlijnen. Wat ons betreft de perfecte bestemming voor vanlifers – al dan niet met kinderen – die op zoek zijn naar rust, natuur én avontuur. 

Je rijdt makkelijk in twee dagen met de camper naar Denemarken, óók met een elektrische camper. The Danish Zen, waar NKC het over had van tevoren, voelen we al snel: de relaxte levensstijl van de Denen waardoor je direct een vakantiegevoel hebt. Daar dragen de tientallen met gele bloemetjes bezaaide velden zéker aan bij. Want als je geluk hebt (zoals wij in april/mei) staan deze koolzaadvelden volop in bloei en geniet je op elke hoek van de straat van neon-gele velden zo ver je maar kijken kunt.

Reisroute: met de camper door het Deense West-Seeland

Maak onderweg naar Denemarken een stop in Bremen

Onderweg met de camper naar Denemarken overnachten we in de Hanzestad Bremen in Noordwest-Duitsland. Een verrassend leuke stad met een rijke geschiedenis en een kunstzinnig sfeertje. Dwars door de stad kronkelt een rivier die je over kunt steken met een pontje, vanaf een van de campings in de stad. Struin door de kleine straatjes en spot onderweg vele muurschilderingen. Vooral Das Viertel is een aanrader: een wijk die op het punt stond om gesloopt te worden en inmiddels omgetoverd is tot een hippe wijk vol leuke koffietentjes, vintagewinkels en kleine boetiekjes.

Bezoek het oude havenstadje Skælskør vanuit Korsør

Na een kleine zes uur rijden vanaf Bremen ben je in Korsør, tevens het startpunt van onze gezinsreis met NKC. Je bereikt Korsør via de 18 kilometer lange Grote Beltbrug – of Storebæltsbroen in het Deens. Het is beslist geen straf om een kwartiertje op deze brug te rijden, want wát een uitzicht!

Vanuit Korsør bezoeken we het oude havenstadje Skælskør. Verspreid door de straten vind je beschilderde tegeltjes die de lokale kinderen maken tijdens het jaarlijkse keramiekfestival. Daar staat dit stadje trouwens om bekend: keramiek. Je vindt er wel tachtig ateliers van keramisten!

Struin door het charmante Holbæk

In het noorden van West-Seeland vind je het charmante Holbæk, een havenplaats direct aan een fjord. Het is extra leuk om Holbæk per fiets te ontdekken, want je hebt hier een hele mooie fietsroute langs het fjord.

Kom helemaal tot rust in Vesterlyng

Vesterlyng is misschien wel de mooiste plek die we bezoeken tijdens de groepsreis van NKC. In dit natuurgebied kun je je geluk op, want hier vind je talloze wandelgebieden langs de kustlijn of dwars door de heide en duinen. Er leven ontelbaar veel planten en dieren, dus je kijkt je ogen uit. 

Reis ook mee met NKC

Net als de Deense Wadden heeft West-Seeland een klein beetje ons hart gestolen. Je rijdt er binnen no-time naar toe, komt maar weinig toeristen tegen onderweg en vindt er zowel rust als avontuur. Ideaal voor een korte trip met de camper naar Denemarken als je het ons vraagt! En al helemaal als je met je gezin deze trip met NKC maakt. Niet iedereen staat te springen om met de camper op pad te gaan in een grote groep – we get it – maar toegegeven: een weekje achteroverleunen terwijl alles tot in de puntjes voor je wordt geregeld is ook niet mis. Stiekem misten we het deze week niet om de avond van tevoren Park4Night af te struinen, op zoek naar de volgende slaapplek. En de kinderen vonden het al helemaal feest: geen afscheid nemen van je nieuwe reisvriendjes wanneer je naar de volgende bestemming rijdt.

Interesse in een camperreis met NKC? Bekijk de mogelijkheden voor groepsreizen en individuele camperroutes op nkc.nl/op-reis.

Tip: als je lid van NKC dan kun je gebruik maken van ledenvoordeel en krijg je € 5,- korting op een jaarabonnement van vaNLife Magazine.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2024 vaNLife magazine. Design by Ride the Wave | content & design.