Nu aan het lezen
De zeven leukste camperplaatsen en campings in Nederland

De zeven leukste camperplaatsen en campings in Nederland

Camperplaatsen Nederland

De campings zijn weer open, de zon laat zich éindelijk van haar goede kant zien en de meeste bussen staan inmiddels weer op de stoep na een lange winterslaap. Tijd om eropuit te gaan met je bus of camper in ons mooie Nederland! Wij zetten de zeven leukste camperplaatsen in Nederland voor je op een rijtje. Een mix van kleinschalige en duurzame campings en lokale camperplaatsen in de achtertuin, vaak in de buurt van water én bijna altijd met (boerderij)dieren.

1. Camperplaats TuINN in Oosterwolde

Vlakbij het Drontermeer ligt de bijzondere camperplaats TuINN. Jenny en Willem, de eigenaren van de camperplek, zijn zelf fanatiek camperaars en stellen hun tuin open voor wandelaars, fietsers én, jawel, camperbusjes. Meer gastvrije mensen moet je nog tegenkomen! In de boomgaard, achter de moestuin staat een idyllisch tuinhuisje met een wc, douche en zelfs een stroomaansluiting. Gedurende de dag, lopen er regelmatig wandelaars en fietsers binnen om even uit te rusten met een in het tuinhuisje aangeboden kop koffie en verse boterkoek.

Per nacht is er één camperplaats beschikbaar voor een bus van maximaal zeven meter, dus bel even van tevoren naar het nummer op de website. Voor je verblijf bij TuINN hoef je in principe niets te betalen, je mag zelf je donatie bepalen als je vertrekt. En die donatie wordt enorm gewaardeerd! Dat geld gaat namelijk rechtstreeks naar het ‘aquaponics’-project dat Jenny en Willem hebben opgezet in Namibië om kinderen en tieners in extreme armoede een hoopvolle toekomst te geven.

Camperplaats Nederland TuINN

We omschrijven ons camper concept wel eens als “vrienden met de camper” omdat we zelf ook graag ‘camperen’ en bij ons de gastvrijheid en het genieten in onze tuINN voorop staan.’ – eigenaren TuINN

2. Camping Ter Drucht in Gewande

Aan de rand van Den Bosch, direct aan de Maas vind je minicamping Ter Drucht. Een kleine, gezellige en groene minicamping met camperplaatsen, tentplaatsen, tipi’s en oldtimer Kip. De camping is helemaal duurzaam en zelfvoorzienend, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Zo wordt de stroom duurzaam opgewekt met zonnepanelen en spoel je het toilet door met regenwater. In de gezamenlijke koelkast vind je potjes zelfgemaakte jam en eitjes van de kippen op het veld. We like!

Op het veld kies je je eigen camperplaats naast de kampvuurplek, buitenkeuken, fruitbomen of het toilethuisje. De kippen scharrelen gezellig rond en de ooievaars zeilen regelmatig voorbij. Loop vooral even naar het water voor een hoop kleine strandjes waar je lekker kan picknicken of zwemmen. Of trek ’s avonds bij het overdekte terras een biertje open en geniet van de sfeervolle lampjes op de camping. Voor een camperplaats op Camping Ter Drucht betaal je 9 euro per nacht.

Camperplaats Nederland Ter Ducht

“Ons doel is om een duurzame camping/vrijplaats te creëren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Zelfvoorzienend, van niks afhankelijk. Gebruik makend van onze plek & omgeving, van de kwaliteiten van de mensen die op deze plek komen, om van elkaar te leren.”- Eigenaresse Ter Drucht

3. Camperplaats M&M Farm in Strijensas

Zin om te kamperen bij de boer? Dan mag je M&M Farm niet missen! Deze leuke camperplaats in Nederland vind je in Strijensas, dichtbij Dordrecht en Nationaal Park De Biesbosch. Op de boerderij kun je knuffelen met de honden, tientallen paarden en schapen van het gastvrije stel dat hun land beschikbaar stelt voor maximaal twee busjes per nacht. Er zijn geen toilet en douche aanwezig, dus neem je eigen (droog)toilet mee! Wel kun je stroom en water tappen.

Deze camperplaats in Nederland is heerlijk rustig en je wordt wakker naast nieuwsgierige paarden die een meter of twee van je bus of camper staan ’s ochtends. Voor één nachtje betaal je 12 euro voor twee personen. De camperplek is het hele jaar geopend en vind je via Campercontact.

4. Campspace in Boxtel

Een beetje aan de dure kant, maar 100% de moeite waard: deze campspace in Boxtel. Met je camper of bus sta je letterlijk tussen de geitjes, varkens en kippen, die maar al te graag met je meelopen of in je bus springen. Deze camperplaats is ontzettend sfeervol, er is een toilet- en (buiten)douche aanwezig en zelfs een keukentje. Neem een duik in de natuurzwemvijver en geniet van een gezellig kampvuurtje terwijl je mijlenver uitkijkt over de weilanden.

Voor deze camperplaats in Nederland betaal je 35 euro per nacht via Campspace, of boek na je eerste bezoek rechtstreeks. Je bent welkom met een camper, camperbus, tent of caravan. 

“Welcome to our Campspace. We are Maarten and Eva, together with our daughters Wiesje & Lieve we live on our farm. We want to invite other people to enjoy our backyard and nature surrounding it.” – Eigenaren Campspace in Boxtel

5. Camping de ReCreatie op de Utrechtse Heuvelrug

Deze fijne camping midden in de bossen mag niet ontbreken in dit rijtje! Het is een wat grotere camping die – naast camperplaatsen – ook tentplaatsen of een verblijf in de retro caravan, lotustenten en vele woonwagens aanbiedt. De eigenaresse omschrijft camping de ReCreatie als een dynamisch dorpje waar creatievelingen samenkomen. Ook op deze camping kies je bij aankomst zelf je plekje uit. Heb je zonnepanelen? Kies dan eerder voor een camperplaats op het open veld in plaats van verscholen in de bossen. We spreken uit ervaring. 😉

In het relaxte ‘dorpshuis’ kun je socializen, werken of lekker ontspannen. Over ontspannen gesproken, camping de ReCreatie biedt ook regelmatig yogalessen aan. Daarna douche je bij het grote toilet- en douchegebouw in het midden van de camping of in het dorpshuis. Verlaat je camperplaats ook vooral even om de mooie, groene omgeving te ontdekken met de benenwagen!

Voor een camperplaats bij camping de ReCreatie betaal je tussen de 20 en 29 euro per nacht, afhankelijk van of je de camperplaats doordeweeks, in het weekend of in het hoogseizoen boekt. 

“Camping de Recreatie is een creatieve natuurcamping en bloeiplaats die mag blijven groeien. Een plek om te spelen en lekker aan te klooien. De ReCreatie is een doorlopend experiment wat pas net onderweg is.”

6. Camping ’t Meer in Vlijmen

Vlakbij het Engelermeer vind je de groene camping ’t Meer (voorheen Camping FF-R-UIT). Een bijzondere camping met veel aandacht voor mens en natuur. Aan de camping grenst namelijk de zorgboerderij ‘De Locatie’ waar jongeren dagelijks een boerderijwinkel runnen, allerlei bouwen en voor de dieren zorgen. De fijne, ontspannen sfeer voel je meteen wanneer je met je busje naar de camperplaats rijdt!

Heb je een fiets bij je? Lucky you. Binnen 15 minuten sta je in de binnenstad van het gezellige Den Bosch. Geen fiets? Loop dan lekker naar het Engelermeer en neem een frisse duik. Na afloop kun je douchen in het sanitairgebouw op de camping, die volledig draait op zonne-energie. Voor een camperplaats op camping ‘t Meer betaal je 8 euro, plus nog 7,50 voor jezelf.

“Wij zijn een camping met aandacht en respect voor de natuur en er lopen verschillende leuke projecten op de camping en de boerderij.”

7. Camping Tuin van Epicurus in Hazerswoude-Dorp

De kleineschalige camping Tuin van Epicurus is een heerlijk plekje dat je bezocht móét hebben met je bus. Op het veld staat een grote huiskamerkas waarin je rustig kan chillen wanneer je bus even te klein wordt of als het regent. Alle camperplaatsen zijn gigantisch groot (200m2) én liggen aan het water. Relax in de hangmatten die je naast elke camperplaats vindt of ontdek de omgeving per roeiboot of fiets (die leen je gewoon bij de camping). Bezoek je Tuin van Epicurus in het weekend? Pak dan een yogalesje mee die de nieuwe eigenaren van de camping sinds deze zomer aanbieden (€10 per persoon).

Extra fijn: per twee camperplaatsen deel je een toilet en douche. Bijna privé sanitair dus! Voor een camperplaats betaal je 25 euro per nacht.

“In the middle of the Dutch Green Heart, a beautiful green farming area close to all the big cities, on the property of our plant nursery you will also find our nature camping.”

Heb je zelf een tip voor een fijne camperplaats in Nederland? Laat het ons weten via Instagram!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Meld je, via de knop hieronder, aan voor onze nieuwsbrief zodat jij op de hoogte bent van nieuwtjes, nieuwe online artikelen en het uitkomen van de nieuwste editie van vaNLife magazine.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Copyright 2021-2023 vaNLife magazine. Design by Passion DTP Projects.